zondag 21 september 2008

"WERKBEZOEK" IN GENEVE / FRANKRIJK



Woensdag 17 september zijn René en ik samen naar Genève gevlogen voor een paar drukke dagen op onze nieuwe bestemming. Eerst hebben de Nederlandse sectie van het Lycée Internationale in Ferney Voltaire (Fr) bezocht. Geoffrey en Madison zullen daar in een klasje 1 keer per week Nederlandse les krijgen zodat ook het Nederlands nivo goed op peil blijft. Het is nu nog bijna niet voor te stellen dat ze over een paar jaar beter Frans dan Nederlands zullen spreken en aangeraden wordt dan ook om vanaf het begin het Nederlands goed bij te blijven houden.

Op donderdag zijn we naar de notaris gegaan voor ondertekening van het koopcontract (compromis de vente). Na 2 uur was de ondertekening een feit en konden verkoper en wij elkaar officieel de hand schudden.

's-Middags hebben we de basisschool in Frankrijk bezocht waar de kinderen naartoe zullen gaan (zie foto). Het is een nieuwe school (2005) en het ziet er dan ook allemaal mooi en verzorgd uit. De klassen hebben een ouderwetse indeling, schoenen moeten in de gang blijven en ook wordt er gewoon weer met een krijtje en een ouderwets schoolbord gewerkt. Het smartboard is hier nog niet geïntroduceerd. Wel was er een mooi computerlokaal met een groot aantal laptops. We hebben een taal- en rekenboek meegekregen voor Geoffrey en het was wel even slikken toen we dit doorbladerden. Het zal een hele kluif worden....
Schooltijden zijn van 8.30 - 11.30 uur, overblijvers eten een warm 3 gangenmenu en het middagprogramma is van 13.30 - 16.30 uur. Een hele zit dus. Wel is met ingang van dit schooljaar de hele woensdag vrij.

In December moeten wij nog een keer naar Frankrijk voor ondertekening van hypotheek, overdrachtspapieren etc. Dan zal er ook weer een bespreking zijn op school om de extra taalondersteuning voor de kinderen te bespreken.

Verder zijn we deze dagen nog in het nieuwe huis geweest om maten op te nemen. We waren nog steeds even enthousiast over het huis als in Juni dus dat was goed !

Na ook nog een aantal banken voor hypotheken te hebben bezocht en een Zwitserse bankrekening te hebben geopend, zijn we op zaterdag weer terug naar Nederland gevlogen.

Geen opmerkingen: