zondag 7 maart 2010

WINTERVAKANTIE

Inmiddels is er al weer heel wat tijd verstreken sinds de laatste update. De vrienden van Geoffrey en Jorien zijn bijna een week geweest en we hebben het heel leuk gehad. We zijn naar het toboganning park in Leysin geweest waar je in `banden` van de berg (op verschillende tracks) afraast, we hebben uiteraard gegeten bij het favoriete restaurant van de kinderen: de Mongool, (een Mongools bbq-restaurant) wat ook goed in de smaak viel, er is geskied en gesnowboard, er is uuuuuuurenlang in de jacuzzi doorgebracht en de nachten zijn allemaal kort geweest voor de heren. Kortom, een inspannende maar erg leuke week.
In de sneeuw in Leysin

Eten bij de Mongool

Op de dag dat ze allemaal weer vertrokken, werd Madison ziek en ook René was met buikkrampen naar zijn werk gegaan. Een paar dagen eerder had ik het ook al gehad, nadat Rene en ik een avond naar de bioscoop en uit eten waren geweest. Bij mij duurde het zo'n 1,5 dag en ik dacht dan ook aanvankelijk dat ik iets verkeerds gegeten had maar later bleek dat er een stevig buikgriepvirus heerste dat deze regio in de greep hield.
René zou eigenlijk die dag naar Nederland gaan, maar stelde het een dagje uit. De volgende dag was hij gelukkig weer wat opgeknapt.
Bij Madison duurde het dagenlang en ons weekend weg naar Megève leek in duigen te gaan vallen toen ook Geoffrey twee dagen later alles uitspuugde.

Bij Geoffrey was het maar van korte duur. Na deze vloedgolf was alles weer goed. Madison bleef kwakkelen. Vooral 's-nachts was het zeer onrustig.
Vrijdagmorgen leek alles gelukkig in orde. René kwam thuis uit Nederland en een paar uur later zetten we koers naar het mooie wintersportdorp Megève, vlakbij de Mont Blanc, hier ruim een uurtje vandaan.

We hadden een echt vakantiegevoel. Heerlijk door het mooie dorp slenteren, skiën, lekker eten, ritje met de huifkar en zwemmen in het zeer warme buitenbad bij het appartement.
Gekgenoeg werd Madison zowel vrijdag als zaterdagnacht weer ziek en spuugde alles eruit. Daarna was het echter goed en konden we de hele nacht doorslapen.
Zaterdag was een stralende dag met veel zon, zondag was daarentegen een stuk kouder en een harde wind. Het grote skigebied waar we zaterdag hadden geskied was gesloten omdat er teveel wind stond voor de cabineliften. Madison was niet helemaal fit en ik vond het ook wel prima dus de heren gingen in het kleinere gebied bij het appartement skiën en de dames gingen lekker naar het dorpje om te wandelen en warme chocolademelk te drinken. Na een paar uurtjes skiën was het mooi geweest voor de mannen. Het was erg koud geweest boven. We lunchten gezamenlijk en daarna gingen we rustig op weg naar huis waar we eind van de middag weer terugkwamen en we ons weer rustig konden voorbereiden op de schoolweek die weer ging beginnen na 2 weken vakantie.

Inmiddels zit er alweer 1 week school op waarin ook weer veel gebeurd is. In onze scholenjacht (Geoffrey gaat immers volgend jaar naar de middelbare school) hebben we afgelopen woensdag weer een school voor en met Geoffrey bezocht (de 4e) waar we gelijk een heel erg goed gevoel bij kregen. Op dit moment zijn we druk bezig met het verzamelen van alle formulieren die we nodig hebben voor de inschrijving zodat ik dat komende week kan gaan inleveren. Beschikbare plaatsen zijn schaars en we hopen enorm dat hij nog een plaats krijgt. Het is een internationale school in Zwitserland en Geoffrey zou het bilingual programma (Engels en Frans) gaan doen. Het wordt flink aanpoten voor hem maar hij heeft er zin in. Over een paar weken weten we meer.....

Ook zijn ze hier afgelopen donderdag begonnen met de aanleg van ons zwembad en een enorme metamorfose van de rest van de tuin. Een groot project dat zo'n 3 maanden gaat duren. De tuin is binnen 1,5 dag veranderd in een enorme bouwput. Wordt vervolgd.....

Nu nog een bouwput

9 opmerkingen:

duijsensfamily zei

Leuk om eindelijk te lezen hoe het bij jullie verder gaat!
Balen van al die zieken. Gelukkig zijn jullie weer opgeknapt. Gek dat Madison een part-time virus had... Nu wel weer helemaal beter?
Weer een nieuwe stap in het leven, het zoeken van een middelbare school. Spannend zeg!
Ben benieuwd hoe jullie tuin er uit gaat zien als alles klaar is, maar ik vermoed dat er tot die tijd wel het een en ander hilarisch iets gebeurd is.
Lieve groetjes,
Claudia

Peter zei

Na de Bob-story weer een 'feel good' bijdrage (al is feel good in deze wellicht niet helemaal goed gekozen). Leuk om te lezen!

Christine zei

Success met het de inschrijving op de nieuwe school ! Kleintjes worden groot....
Hier alles prima, de bouw gaat gestaag verder, de verhuizer is besteld voor 1 augustus....
Hoop dat jullie allemaal weer gezond zijn !
--Christine

Sander zei

Ben erg benieuwd naar de tuin, ziet er indrukwekkend uit. Hier gaat alles goed. Jill gaat naar de school van haar keuze. Ze is nu weer lekker opgewekt. Voorbereidingen van onze vakantie krijgt wat meer vorm al leeft bij de kinderen ons Disney tripje meer. Neem lekker de tijd voor je blog, weet nu hoeveel tijd er in gaat zitten.
Groeten,
Sander

Simone zei

Joh, was helemaal je blog vergeten. Ik ben zo druk met Hyves, Facebook dat die blog er bij ingeschoten is. Afijn, lachen die Mongool. Wij hebben ooit bij de Mongool in Brussel gegeten, was heerlijk dus kan me voorstellen dat het een grote hit is. Succes met scholen, spannend!! Lijkt me weer een leuke nieuwe fase. Moet Geoffrey dan ver reizen? Grussen, Simone

Unknown zei

Hoi Wendy,

Is iedereen nu weer opgeknapt?
Spannend hoor een nieuwe school zoeken voor Geoffrey, kleine jongens worden groot!
Fijn dat de vakantie zo geslaagd was.

Ben erg benieuwd naar de tuin als het zwembad erin zit.

Groetjes aan Rene en de kids

Danielle

PETER, JOLANDA, CHANTAL EN ROBIN zei

Hey wat leuk; een engels en frans programma.
Robin van mij doet ook french immersion en doet dus alles in het frans behalve engelse les uiteraard.
Ik hoop dat er nog een plaats voor hem vrij is; hoor je dat snel?

Wow de tuin ziet er lekker uit zo; jullie zijn ook constant bezig he. Ik kan niet wachten om het eindresultaat te zien maar ik hoop dat je ondertussen laat zien hoe het verloop is .. heerlijk hoor een zwembad; Ik ben jaloers!
Misschien moet ik een keertje bij je langskomen ..
Groetjes

Familie Smits zei

Geoffrey zou een 50/50 verdeling hebben maar de nadruk komt nu op Engels te liggen. Dus Geografie, Histoire, Mathematics wellicht in het Frans en de rest in het Engels (+ nog spaans als derde taal). Alles is ingediend. Er staat 1 tot 2 weken voor voordat ze uitsluitsel geven.....spannend......
Ik zal de volgende keer wat foto's plaatsen van de piscine-vorderingen. Het gaat gestaag iedere dag een stukje verder en......je bent altijd welkom natuurlijk ! (maar dan kom ik wel terug ;-))

PETER, JOLANDA, CHANTAL EN ROBIN zei

Altijd welkom!