donderdag 25 december 2008

DE REIS NAAR ANDERLAND

En daar gingen we dan.....Op dinsdag 23 december was het dan eindelijk zover en vertrokken we richting Genève. Madison en ik gingen vliegen, Geoffrey en René gingen rijden omdat we de Jeep meenemen. Opa Otto en Sander reden voor de gezelligheid ook mee en zouden de volgende dag terugvliegen. Beide reizen verliepen voorspoedig en zo zagen wij elkaar weer rond de klok van 3 in het hotel.

Opa en Sander werden op sleeptouw genomen en met hun bezochten wij ons huis waar we jammergenoeg nog geen sleutel van hebben. We zijn over het hek geklommen en hebben zodoende toch een rondje om het huis kunnen maken maar de binnenkant blijft een verrassing voor het volgende bezoek. Ook de school en het dorp werd bekeken en ook wij waren aangenaam verrast. Goede sportvelden, een tennisbaan (lidmaatschap € 40 per jaar) en de school, die wij al wel hadden bezocht in september, ziet er prima uit.
We hebben nog een klein rondje Genève gedaan en aten 's-avonds in het centrum van Divonne les Bains. Uiteindelijk hebben Opa en Sander minder dan 24 uur om alles te bekijken dus we moesten de tijd ten volle benutten.

De volgende morgen moesten René en ik naar de bank en de makelaar. Al gauw werd bevestigd waar we al rekening mee hadden gehouden : Er vindt niet eerder dan 2 of 5 januari een overdracht plaats dus we moeten langer in dit appartement-hotel zitten en de verhuizers uit Nederland die 29 December op de stoep zouden staan, moeten worden verplaatst. Een tegenvaller maar het is niet anders. Het "appartementen-hotel" is prima (2 appartementen naast elkaar) dus we houden het hier wel uit. Wat alleen wel jammer is, is dat René op 5 januari weer moet gaan werken en er dus niet bij is als de verhuizers komen (hopelijk op 5 januari). Ook de kinderen moeten dan voor het eerst naar school dus alles zal nog wel rommelig zijn. We hadden uiteraard liever gehad (en gepland) dat we voor de eerste schooldag al een week in ons huis zouden zitten maar de banken en notarissen hebben erg veel tijd nodig. Planningen zijn dan ook niet veel waard. Prioriteit nummer 1 wordt in ieder geval het klaarmaken van de kinderkamers, daarna zien we wel verder.
Oma Lies komt maandag 29 december aan dus die is er in ieder geval bij als de verhuizers komen en komt de eerste week bij ons in het appartement.

Terug naar 24 december. Nadat wij terugkwamen van de bank zijn we naar "ons skigebied" gereden. Het was ontzettend leuk. Op minder dan een kwartier rijden van ons huis is een hartstikke mooi skigebied. De zon scheen fel en het was er helemaal niet druk. We hebben wat rondgelopen, koffiegedronken en toen moesten Opa en Sander naar het vliegveld waar weer een onvermijdelijk afscheid volgde. Het blijft verreweg het meest vervelende onderdeel van een buitenland-avontuur.

's-Avonds hebben we tot in Genève moeten zoeken naar een restaurant dat op kerstavond open was en uiteindelijk zijn we terechtgekomen in een shabby pizza-tent waar het eten overigens prima smaakte.

Moe van de drukte en emoties van de afgelopen dagen, kropen we op tijd ons bed in

1 opmerking:

Anoniem zei

Hoi allemaal
Heb ik nou de laatste kus gemist ???????????????????.
Ik wens jullie HEEEEEEEEEEEEL veel sukses in " anderland " groetjes van die " lieve " slager .
Heel veel groetjes Hans.