donderdag 4 december 2008

LAATSTE LOODJES

Gisteren was de laatste Franse les. Madison had een andere afspraak en dus 'moest' Geoffrey alleen. Monique, onze franse lerares kwam mij aan het eind van de les uit de auto halen om enthousiast te vertellen wat ze allemaal hadden gedaan en om te zeggen dat Geoffrey het heel goed doet. Hartstikke leuk dus en met een goed gevoel verlieten we voor de laatste keer Krimpen a/d Lek.
Ook op school wordt extra aandacht aan het Franse rekenen besteed. Geoffrey krijgt regelmatig apart les en wordt aan hem door directeur Huub Paalvast de Franse terminologie bijgebracht. Ook Huub is erg tevreden en daar worden wij als ouders ook weer ERG blij van.

Inmiddels heb ik het telefoonnummer van de Franse leraar die hopelijk de kinderen in Frankrijk flink op weg gaat helpen. Een dezer dagen even bellen voor wat afspraken.

Een probleem is nog even de katten. Aangezien we mogelijk niet gelijk het huis inkunnen, moeten we ze in dat geval hier naar een pension brengen. Later moet iemand ze dan meenemen naar Frankrijk met het vliegtuig.

Maar zover is het nog niet. We proberen nog steeds om alles voor 23 december rond te krijgen. Eerder was 12 december toegezegd maar toezeggingen blijken een erg ruim begrip te zijn. We hebben inmiddels al te maken gekregen met de Franse regels, gewoonten en gebruiken en dus duurt het maar en schijnt terugbellen voor veel bedrijven ook erg moeilijk te zijn.
Je kent het, je weet het, ook van eerdere ervaringen want in ieder land (ook in Nederland) zijn er tenenkrommende regels/instanties/zaken waar je mee te maken krijgt als je verhuist maar het blijft een ergernis.

Goed, dan de leuke zaken : We zijn inmiddels allemaal voorzien van skikleding dus of we nou nog in een hotel zullen zitten of in ons nieuwe huis: de kerstvakantie zal in ieder geval sportief ingevuld gaan worden !

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Fijn dat jullie kinderen al goed voorbereid zijn! Bij ons is de verhuis heeeeeeel snel verlopen (juni = vernemen van nieuws dat we naar Zwitserland verhuizen, juli = huis zoeken en helft van inboedel in Amerika verkopen, aug = verhuisd!)... wij hebben de kinderen dus geen taalvoorbereiding kunnen geven. Dat was dus wel even zwaar in het begin, vooral omdat we ze niet naar een internationale school stuurden (omdat we hier toch wel voor lange tijd wensen te blijven)... Maar na 3,5 md op school, hebben ze al een enorme vooruitgang geboekt! Ongelooflijk hoe snel ze zich aanpassen!

Dat loopt bij jullie vast heel vlot als ze al wat Frans praten. Wat regeltjes betreft : in Zwitserland kennen ze er alles van! Maar eenmaal je het accepteert, begin je ook de voordelen ervan te zien... en pas je je ook snel aan!

Nou, veeeeeeel moed bij de verhuis. Het inpakken is meestal geen probleem, het uitpakken des te meer (zeker in Zwitserland, waar ze niet alles uitpakken...)

En veel plezier met het skien!

Groetjes vanuit Zug.

Hilde
www.hilde.verenigdestaten.info

Anoniem zei

Hoi Wendy,
Heb net je weblog zitten lezen, ben alweer helemaal op de hoogte!! Wil jullie nog veel success wensen met de laatste loodjes! Het ga jullie goed in Zwitserland!
Lieve groeten,
Jen