woensdag 11 februari 2009

VAKANTIE

Het is hier momenteel 2 weken "wintervakantie". En winter, dat is het. Waren wij dinsdagmiddag vrij van alle sneeuw en was voor het eerst de ondergrond van de tuin weer goed zichtbaar, afgelopen nacht is er weer een hoop gevallen en is alles nu weer bedekt onder een dikke laag sneeuw.
Voor het skiën natuurlijk erg fijn alhoewel het 'boven' nog niet aan sneeuw ontbrak en de conditie van de skipistes tot nog toe altijd uitstekend is geweest. Gisteren waaide er een enorme wind en zijn we met de slee naar boven gegaan. De grotere skiliften waren dicht vanwege het weer dus het was erg rustig. De kinderen vermaakten zich ondanks de wind, goed op de sleepiste en er kon zelfs gesleed worden op de skipiste omdat er toch geen skiërs waren. Normaalgesproken is dit verboden terrein voor de slee en het voelde voor mij een beetje als autoloze zondag.

Het voordeel van dat er hier door de kinderen nog een sociaal netwerk moet worden opgebouwd, is wel dat broer en zus op dit moment nog erg op elkaar aangewezen zijn en dit de onderlinge verhoudingen bevordert. Waar zij in Nederland elkaar, figuurlijk gesproken, regelmatig de koppen insloegen is er nu pais en vree. Natuurlijk niet altijd. Nieuwsgierige zusjes blijven irritant als ze in je kastjes neuzen en snoep uit je kamer pikken en oudere broers kunnen erg dwingend zijn waarbij menig sabotagemiddel niet wordt geschuwd als er gevoetbald moet worden.
Al met al verloopt alles echter meestal in goede harmonie.

Voor moeder die tussen de vakantie-activiteiten door, momenteel meer óp de verftrap staat dan ernaast, ook erg rustgevend....

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat ken ik wel dat broer en zus ineens geen kat en hond meer van elkaar zijn. Op onbekend terrein trekken ze toch naar elkaar toe. Goed om te weten toch? Nog een dikke week, dan ook hier vakantie. Geen sneeuw, niks te skiën, maar ach een weekje niks is wel eens lekker!
Gr. Claudia