maandag 12 januari 2009

GOODBYE

Vandaag was een dag die in het teken stond van het afscheid. Oma Liesje ging na 2 weken weer terug en ook Opa Piet die op dezelfde vlucht zat, ging na 1 week weer terug naar Nederland. Maar ook hebben we vooralsnog helaas afscheid genomen van Bobby, onze dikke witte jeweetwel-kater. Hoe het komt, is ons nog steeds een raadsel maar ergens is hij klaarblijkelijk in een fractie van een seconde door de open voordeur gerend en heeft niemand dat opgemerkt. Helaas was onze Bob pas 5 minuten in zijn nieuwe huis dus echt "terug naar huis" komen, zal hij niet doen.
Vanavond heb ik in de omgeving lopen roepen maar het mocht niet baten. Bob was vertrokken...
De kinderen zijn er vrij nuchter onder. Natuurlijk hoorde Bob al 8,5 jaar bij het gezin maar doordat hij je nogal eens venijnig greep als je hem aaide, was er geen hele hechte band. Wel vinden ze het natuurlijk erg jammer.
Veel sneeuw, ijs en dikke mist maakte het zoeken naar een witte kat er vanavond niet gemakkelijker op. Eigenlijk is het enige sprankje hoop dat we nog hebben, zijn ingebrachte chip. Mocht iemand hem naar de dierenarts brengen, dan kan die in ieder geval met een scanapparaat zien dat 'ie bij ons hoort.

Ook heeft Opa Piet afscheid genomen van zijn portemonnee; die is 'ie namelijk vergeten in een bar op het vliegveld. Hopelijk is dat afscheid maar van tijdelijke aard.
Oma's afscheid is in ieder geval van zeer tijdelijke aard. Over een week of 3 à 4 komt zij alweer terug om dan wel gordijnen te kunnen naaien. Ook voor de kinderen natuurlijk erg leuk om dat in het vooruitzicht te hebben. Mid Februari hebben zij weer 2 weken vrij en dan zou het natuurlijk hartstikke leuk zijn als oma er ook weer een poosje is. Ze heeft ze in ieder geval achtergelaten als 2 zeer ervaren kaartspelers. Madison hoeft als 6 jarige zeker niet meer 'gespaard' te worden als het om een potje (kaart)pesten gaat en Geoffrey is de Joker-king geworden.

Het is dus een stuk rustiger hier in het appartement. Zelf blijven we hier nog 2 nachten. Vandaag heeft opa het laatste stucwerk gedaan dus ik heb tot vanavond laat alles schoongemaakt. Morgen komen namelijk de verhuizers. Ik ben erg benieuwd hoe snel alles gaat morgen en of ze misschien nog een extra dag nodig hebben.

Geoffrey is vandaag gaan langlaufen met de klas. Voor Nederlandse begrippen een ouwe-wijven-sport, hier een familie-evenement en erg leuk en intensief. Geoffrey zelf vond het 'wel grappig' om weer wat nieuws te leren en kwam vanmiddag met een moe maar voldaan gezicht uit school. Voor Madison staat morgen weer zwemmen op het programma. Zij ging vanmiddag voor het eerst (weliswaar aan de hand van een Nederlands meisje) lachend en zelf het schoolplein op. Ik hou nog niet mijn adem in dat dat morgen weer gaat gebeuren maar het was wel érg fijn om zo weg te gaan....

Geen opmerkingen: