zondag 4 januari 2009

HET 'NORMALE' LEVEN GAAT WEER BEGINNEN

En dan is het zover.... morgen gaan de kinderen voor het eerst naar de Franse school en gaat René voor het eerst werken. Ook komt 's-avonds Opa Piet met het vliegtuig aan met de katten die we één voor één in het hotel naar binnen moeten smokkelen....
Kortom, we hebben een enerverende dag voor de boeg.

Zaterdagmorgen zijn we naar de school gegaan waar we een afspraak hadden met de directrice. Voor Geoffrey en Madison de eerste keer dat ze hun school van binnen zagen. Gelukkig voor ons was Ernestine, een Nederlandse die hier al jaren woont, mee om het Franse gesprek wat efficiënter en sneller te doen laten verlopen. De directrice spreekt geen woord Engels en ons Frans laat momenteel nog te wensen over, in die zin, dat hele gesprekken nog geen optie zijn.

De kinderen vonden de school leuk. Het is een mooi, fris, nieuw gebouw uit 2005. We hebben even goed gekeken welke sloffen/binnenschoenen er allemaal stonden en vervolgens 's-middags ook alles aangeschaft. Ook hebben we een hele lijst meegekregen van spullen die de kinderen moeten hebben. Ze krijgen beiden (!) iedere dag huiswerk mee en dus is een eerste vereiste, een grote rugzak want alle spullen gaan iedere dag mee naar huis en de volgende dag weer mee naar school.
Madison's lijstje is al aanzienlijk, die van Geoffrey is nog veel uitgebreider. Van passer, via lineaal tot geodriehoek en van highlighter via een agenda tot schaar. Wat de kinderen beiden nog het leukst vonden was dat ze allebei een klein whiteboard (met 4 verschillende kleuren stiften) moesten hebben. Geen smartboard meer in de klas, wel een eigen whiteboard. Ook leuk !


Verder viel nog op dat Juf achterin de klas zit en naar de ruggen van de kinderen zit te kijken. 's-Lands wijs, 's-Lands eer, nietwaar ?

Madison gaat aankomende dinsdag al zwemmen met de klas en Geoffrey gaat met ingang van 12 januari, 4 maandagen achter elkaar de hele middag (inclusief lunch) met de klas de bergen in. Een leuk vooruitzicht dus !

Vanavond op tijd naar bed en wat helemaal wennen zal zijn: morgen op tijd eruit.....


De nieuwe school

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo allemaal,
even een berichtje van jullie oude school. Heel veel succes en plezier op jullie eerste schooldag van alle juffen en meesters hier. Wat hebben jullie al veel gedaan daar in de vakantie. We hopen dat het gaat lukken met de taal en alle nieuwe gewoontes daar. Hopelijk lukt het vandaag wel met het nieuwe huis en kunnen jullie er spoedig in. gr. Marijke/Huub.