donderdag 1 januari 2009

EN WE GAAN NOG NIET NAAR HUIS......

Allereerst wensen wij iedereen vanuit hier een fantastisch mooi 2009. Dat ieders dromen en wensen maar uit mogen komen.

Oudejaarsavond was er hier één van de laatste oliebollen, kaaszoutjes, zalmtoastjes, geitenkaaslekkers en avocado/kipsalade (met dank aan onze privékok oma) en heel, heel veel kaartspelletjes. De franse tv kan ons nog niet zo bekoren en CNN had het de hele avond over de verkiezingsoverwinning van Obama, niet echt oudejaarsavondkost.

Hier was het op oudejaarsavond oorverdovend stil...... Geen rotje gehoord. In de verte zagen wij zeggen en schrijven één vuurpijl in de overigens geheel zwarte lucht en dat was het dan. Althans om 00.00 uur.
Niet heel veel later lagen we in ons bed en probeerden de slaap te vatten.
Tot onze verrassing klonken rond 1.00 uur ineens donderslagen die erg lang aanhielden. Een vreemde gewaarwording. Toen ook dit na een poosje ophield, werd het weer rustig in besneeuwd Divonne les Bains en konden we, ditmaal succesvol, aan onze eerste nachtrust van 2009 beginnen.

Vanmorgen zagen we dat de winnende postcode van de postcodekanjer op 2593 is gevallen. Dat was een close call voor oma die op 2592 zit maar 'net niet' is niks waard. Voor de zekerheid had ik ons lot in Maasland nog maar door laten lopen maar dat kan dan nu ook definitief afgesloten worden.

Gisteren hoorden we overigens dat de overdracht nu waarschijnlijk op 9 (!) januari gaat plaatsvinden. De bank was 1 formulier vergeten te laten ondertekenen en meldden dit terloops, bijna een week later. Alles lag dus zonder dat wij dat wisten, weer dagenlang stil. De notaris kan niet eerder beginnen voordat zij alle formulieren hebben. De bank heeft het nu gefaxt, maar ze hebben een origineel nodig, eerder doen ze niets. Vrijdag is het notariskantoor gesloten en dus wordt volgende week maandag (hopelijk !) pas met de laatste administratieve afhandelingen begonnen waar weer een aantal dagen voor staat.

en we gaan nog niet naar huis......

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo familie Smits, Wendy,
Wat een leuke blog!
Ik wens jullie een fantastisch 2009. Ook een snelle overdracht.. Blijf duimen. De eerste verhalen klinken als vakantie. Het is en wordt voor jullie gewoon de realiteit. Genieten lijkt mij. In Nederland leven we ook in winterse sferen, maar dan op het ijs. Er ging vannacht weer voor miljoenen aan knallen en siervuurwerk de lucht in. Ik heb van het plezier van de kinderen genoten, maar zou goed een stille oude jaarsnacht in de bergen kunnen doorbrengen.
Het ga jullie goed en tot ziens. Ik laat je af en toe wat weten over mijn perikelen bij de Aloysius. groeten Irma van Gelderen

Saskia zei

Hi Wendy en familie.

Ik wens jullie een heel gelukkig nieuwjaar. Ook voor ons weer geen vuurwerk om 12 uur. Het blijft vreemd. Vijf jaar geleden waren we met oud en nieuw in Nederland en daar werd in het vakantiepark volop vuurwerk afgestoken. De kinderen hebben het er nog steeds over en willen alleen daarom al nog een keer in de kerstvakantie naar Nederland.

Ik hoop dat de overdracht snel zal plaatsvinden. Het doet me denken aan de tijd dat we samen op het visum zaten te wachten. Wat een zenuwslopende tijd was dat.

Groetjes van Saskia uit California

Familie Smits zei

Nou Saskia, dat was inderdaad zenuwslopend toen. Maandenlang in spanning om een visum voor Amerika. Beiden in hetzelfde schuitje. Dat was dan weer erg leuk! Als ik 1 ding heb geleerd toen, is het wel dat je je niet druk kan maken om zaken waar je toch geen invloed op hebt. Wellicht dat we er daarom nu maar gewoon rustig onder blijven.